Bribir ugostio dvodnevni pikado spektakl

Proteklog vikenda (u subotu i nedjelju 24.-25.ožujka 2018.) u organizacji Pikado saveza Primorsko-goranske županije i suorganizaciji Pikado kluba „999“ iz Crikvenice, Dom kluture u Bribiru postao je centar pikada Primorsko-goranske županije. Naime, tamo je održan posljednji ovosezonski turnir serije RiMaster te Završnica B lige, u kojoj se nadmetalo osam najboljih ekipa druge kategorije u županiji. Pobjedu je na istom natjecanju odnijela ekipa  Krnjevo Dartritis, dok su slavodobitnici RiMasters turnira Natalija Šimac, Sandra Orlić, Dino Lovrić, Steven Miles, Petar Šurlina te Ričard Soldo.

Nadmoć domaćih igrača u najjačim disciplinama

Prvog dana natjecanja u Bribiru održan je posljednji ovosezonski RiMaster turnir, gdje je u ukupno 6 disciplina upisano 106 prijava. Zvijezdama turnira definitivno treba proglasiti domaće igrače, Dinu Lovrića koji je slavio u disciplini cricket te Stevena Milesa koji je odnio pobjedu u disciplini 501 DO. Miles i Lovrić članovi su crikveničkog pikado-motora, ekipe Team 666, iza koje je sjajana debitantska sezona u prvo ligi – naime, završili su na drugom mjestu, ostavivši iza sebe renomirane ekipe koje se već godinama natječu u najjačoj županijskoj ligi, a drugim su mjestom izborili i nastup na Ekipnom prvenstvu Hrvatske, koje će se u svibnju održati u Matuljima.

U disciplini cricket, drugo je mjesto osvojio Steven Miles, a treće Jasmin Hodžić. U disciplini 501 DO, drugo mjesto pripalo je sjajnom Josipu Vrbiću iza kojeg je već nekoliko odličnih sezona, a treće Petru Šurlini.

Povratak lošinjske zvijezde

Nakon što ga neko vrijeme nije bilo niti za čuti niti za vidjeti u svjetlu u kakvom ga poznajemo, jedna od najvećih lošinjskih zvijezda pikada, Petar Šurlina, vratio se na pobjedničke staze. Dokaz tome je i posljednji RiMasters gdje je u open turniru završio na trećem mjestu, dok je u kategoriji B ligaša briljirao te ga u konačnici i osvojio. U finalu je Šurlina bio bolji od Renata Lerge, dok je treće mjesto osvojio Izet Beganović.

Vratio se Riki!

U kategoriji C ligaša, skoro pa bismo rekli – šok! Naime, iz pikado mirovine očigledno se vratio Ričard Soldo, koji je nakon nekoliko godina samo ligaških utakmica stao na turnirsku crtu. Kapetan ekipe Romano Tiffny, koja se ove godine nakon pauze vratila u igru, u finalu je pobjedio Josipa Milića, dok je treće mjesto u kategoriji C ligaša osvojio Ivan Domijan.

Soldo je odličan rezultat ostvario i u disciplini cricket, gdje je završio na diobi petog mjesta. Izgleda da je kratka pauza od pikada urodila željom za ponovnim dobrim rezultatima koji su Soldu prije desetak godina kada se intenzivno bavio pikadom bili gotovo pa svakodnevnica.

Orlić, Beslać i Šimac dominantne u obje discipline

U kategoriji dama u obje su discipline (cricket i 501 MO) odličja kući ponijele Sandra Orlić, Natalija Šimac i Zorica Beslać, samo u drugačijem poretku. Naime, za ove tri dame možemo sobodno reći da su izdominirale konkurenciju u Bribiru!

U cricketu, na najviše se postolje popela Sandra Orlić, koja je u finalu bila bolja od Zorice Beslać, dok je treće mjesto osvojila Natalija Šimac. U disciplini 501 MO, slavila je Natalija Šimac koja je u finalu bila bolja od Sandre Orlić, dok je Beslać osvojila broncu.

Ekipa Dartritis županijski pobjednici B lige

Drugi dan natjecanja u Bribiru bio je rezerviran za Završnicu županijske B lige, gdje se natjecalo osam najboljih ekipa. U velikom i napetom finalu koje se igralo između lošinjske ekipe Ribili juniori te riječke ekipe Dartritis, pobjedu je odnijela ekipa Dartritisa, koji su time postali županijski prvaci B lige.

Nastup na državnom prvenstvu osim Dartritisa izborile su još dvije ekipe – drugoplasirana ekipa Ribili juniori te trećeplasirana ekipa na završnici, Gim Krimeja. Čestitamo pobjednicima, kao i svim ekipama koje su izborile nastup na ovom prestižnom županijskom natjecanju u drugoj kategoriji!

© 2011 Pikado savez PGŽ. Sva prava su zadržana.